Clicky


Lenny Kuhr vergeeft AVROTROS schrappen Troubadour

Lenny Kuhr vergeeft AVROTROS schrappen Troubadour
05-01-2023 15:12 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Lenny Kuhr heeft een streep gezet onder het dispuut met AVROTROS vanwege het schrappen van haar lied De Troubadour uit de concertregistratie van Het Grote Songfestivalfeest. Dat heeft de 72-jarige zangeres, een van de slechts vijf Nederlandse winnaars van het Eurovisie Songfestival ooit, donderdag gemeld op Twitter.

De chansonnière, die wereldberoemd werd met het lied De Troubadour, meldt op Twitter dat zij heel blij wordt van een nieuw lied dat zij aan het schrijven is. "Het staat in de grondverf en ik ga er zo mee verder", laat Kuhr weten. "Voor mij belangrijker dan al het gedoe over het Songfestivalfeest. Streep eronder! Ik blijf wel vinden dat in medialand er zorgvuldiger en invoelender met elkaar om moet worden gegaan." In een eerdere tweet op donderdag zei Kuhr dat zij contact heeft gehad met AVROTROS en dat hen geen blaam treft.

De zangeres plaatste woensdagavond een boos bericht toen zij erachter kwam dat haar nummer uit de registratie van het concert was geschrapt. Zij vond het "respectloos" dat zij niet gekend was in deze beslissing. AVROTROS stelde dat er bij het samenstellen van een compilatie altijd keuzes gemaakt moeten worden. De keuze om Kuhr te schrappen werd mede ingegeven doordat de zangeres "afgelopen jaren al wel in de registratie van het concert te zien was. Afwisseling in de opnames is belangrijk. En geen enkele artiest krijgt van tevoren de toezegging dat hij of zij op televisie te zien zal zijn."

In de line-up van de uitzending wordt nog wel gesproken over "vijftien winnaars" van het songfestival die te zien zouden zijn. In de promotie van het concert werd Kuhr als een van deze vijftien winnaars genoemd.