Clicky


Burgemeester stuurt Febetra brief met verzoek chauffeurs te laten stoppen met toeteren op viaduct E17

Burgemeester stuurt Febetra brief met verzoek chauffeurs te laten stoppen met toeteren op viaduct E17
05-01-2023 12:16 | België | auteur Redactie

BRUSSEL/GENTBRUGGE - Sinds de invoering van de snelheidsverlaging naar 70 km/u voor vrachtwagens op het viaduct van Gentbrugge, protesteren vrachtwagenchauffeurs hiertegen door ’s nachts te toeteren wanneer zij over het viaduct rijden. Febetra ontving een brief van de burgemeester van de stad Gent die de vrachtwagenchauffeurs oproept om de acties te beëindigen voor de gezondheid van de omwonenden.

In de brief zegt de burgemeester, Mathias De Clercq: "We hebben er alle begrip voor dat deze snelheidsbeperking van truckchauffeurs een aanpassing vraagt. Een aantal truckchauffeurs zijn het echter niet eens met deze snelheidsbeperking en uiten dat door ’s nachts luid toeterend over het E17 viaduct te rijden. Ze doen dit nu al gedurende twee weken."

"In dit dichtbevolkte gebied rond het viaduct wonen duizenden mensen. Hun toeteractie houdt vele van die mensen, volwassenen en kinderen, uit hun slaap. Nochtans moeten die mensen ook iedere dag werken of naar school. Het slaaptekort stapelt zich bij die mensen op. Dit is funest voor hun gezondheid. Dergelijke acties zijn niet langer houdbaar", aldus de burgemeester.

De burgemeester roep Febetra op om de bij Febetra aangesloten transportbedrijven te vragen deze toeteractie te beëindigen.

Febetra heeft vooralsnog niet openlijk de toeteractie veroordeeld en ook (nog) niet opgeroepen het claxoneren te stoppen.