Clicky

 
Transport Online - China en WHO in de clinch over coronacijfers

China en WHO in de clinch over coronacijfers

China en WHO in de clinch over coronacijfers
05-01-2023 11:35 | Coronavirus | auteur ANP/AFP/RTR

BEIJING - China heeft gereageerd op kritiek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de coronacijfers uit het land. China zegt transparant te zijn in de informatievoorziening over de verspreiding van het virus en roept de WHO op een "objectieve" rol te spelen.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt te "hopen dat de WHO een wetenschappelijke, objectieve en rechtvaardige positie inneemt" en zich inzet om een "positieve rol" te spelen in de aanpak van de pandemie.

WHO-topfunctionaris Michael Ryan vertelde woensdag aan de pers dat de officiële statistieken geen betrouwbaar beeld geven van de uitbraak in China. Het aantal besmettingen neemt flink toe in China sinds het land de afgelopen maand het strenge zerocovidbeleid heeft laten vallen, maar er is veel onduidelijkheid over de cijfers.

Geen cijfers

De WHO meldt in haar wekelijkse rapport dat China op nieuwjaarsdag ruim 218.000 nieuwe coronagevallen op weekbasis heeft gemeld. Ook heeft het land de criteria om een overlijden aan corona toe te schrijven aangepast, waardoor dit minder snel wordt gedaan. Sinds december heeft China 23 coronadoden gemeld

De WHO zei in december geen cijfers over ziekenhuisopnames meer uit China te hebben ontvangen sinds het land het strenge zerocovidbeleid heeft laten vallen. Sindsdien is het aantal besmettingen flink toegenomen, maar er is veel onduidelijkheid over de cijfers. Verschillende gezondheidsexperts vragen zich af of China informatie achterhoudt over de mate waarin het virus zich verspreidt. De WHO heeft aangegeven dat de incomplete data mogelijk te verklaren zijn doordat de Chinese autoriteiten simpelweg worstelen om de coronabesmettingen te tellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions