Clicky


Knegt ontbreekt in selectie voor EK shorttrack

Knegt ontbreekt in selectie voor EK shorttrack
03-01-2023 16:54 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - Sjinkie Knegt ontbreekt in de Nederlandse selectie voor de Europese kampioenschappen shorttrack, die over anderhalve week worden gehouden in het Poolse Gdansk. De selectiecommissie shorttrack van schaatsbond KNSB heeft de Fries geen aanwijsplek toebedeeld nadat hij er afgelopen weekeinde bij de NK in Leeuwarden niet in was geslaagd op eigen kracht een startbewijs te verdienen.

Jens van 't Wout komt in Gdansk als enige op alle afstanden uit. De andere geselecteerde shorttrackers zijn Itzhak de Laat, Melle van ’t Wout, Daan Kos en Friso Emons. Ook Kay Huisman is niet geselecteerd.

Bij de vrouwen komen Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer op alle afstanden in actie. Verder gaan Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Michelle Velzeboer mee naar Gdansk. De EK zijn van 13 tot en met 15 januari.

Knegt uitte afgelopen weekeinde onder meer bij de NOS al zijn onvrede over de selectieprocedure. Mede door een bij een val in de wereldbekerwedstrijden van Almaty opgelopen rugblessure kon hij zich op de NK niet onderscheiden. "Ik heb vanaf dag één mijn bedenkingen gehad bij deze selectieprocedure en ik ben niet de enige. We hebben het als ploeg aangekaart bij de KNSB, maar er wordt niets aan gedaan", zei Knegt, die twee weken niet had kunnen trainen.