Clicky


Lula neemt afscheid van Pelé in voetbalstadion

Lula neemt afscheid van Pelé in voetbalstadion
02-01-2023 23:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

BRASILIA - Luiz Inacio Lula da Silva, de nieuwe president van Brazilië neemt dinsdagochtend (lokale tijd) afscheid van de Braziliaanse voetbalheld Pelé, zegt een medewerker van de president. De voetballer, geboren als Edson Arantes do Nascimento, overleed op 29 december op 82-jarige leeftijd.

Het lichaam van de voetballer ligt opgebaard in het stadion van Santos, de club waar Pelé een groot deel van zijn voetbalcarrière speelde. Duizenden fans bewezen Pelé maandag de laatste eer. Belangstellenden hebben 24 uur lang de gelegenheid langs de kist van Pelé te lopen.

Dinsdag wordt de kist door de straten van Santos, een kustplaats ten zuiden van São Paulo, gereden. De route loopt ook langs het huis van de 100-jarige nog levende moeder van Pelé. Na de optocht wordt de Braziliaan in besloten kring begraven. Officieel is maandag de derde dag van nationale rouw vanwege de dood van Pelé. In zijn thuisstaat São Paulo, waar hij komende week wordt begraven, is een rouwperiode van een week afgekondigd.