Clicky


België gaat afvalwater vliegtuigen uit China testen op corona

België gaat afvalwater vliegtuigen uit China testen op corona
02-01-2023 20:39 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BRUSSEL - België gaat het afvalwater van vliegtuigen uit China testen op nieuwe varianten van het coronavirus. Dat maakte de Belgische regering bekend. China gaat gebukt onder een grote coronagolf.

Volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano, het Belgische RIVM, moeten de testen van afvalwater uit toiletten helpen bij het vaststellen of de gegevens over coronavarianten die China meldt accuraat zijn. Momenteel vraagt België reizigers uit China om een zelftest te doen na aankomst als ze symptomen hebben, maar wordt dit nog niet afgedwongen. Voor reizigers vanuit China naar Nederland geldt ook alleen een vrijwillige zelftest. Andere Europese landen hebben al wel verplichte testen voor passagiers uit China.

De landen van de Europese Unie praten woensdag over een gezamenlijke aanpak van vluchten uit China en controles op het coronavirus. De Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke riep maandag op tot een EU-aanpak bij vluchten uit China.

Ook Canada en Maleisië gaan het afvalwater van vliegtuigen uit China onderzoeken op virusdeeltjes. De Verenigde Staten en Australië overwegen een vergelijkbare stap.

Het RIVM is bezig de rioolwatersurveillance rondom luchthaven Schiphol te intensiveren om zo snel mogelijk een nieuwe coronavariant te kunnen detecteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions