Clicky


 


Politiebond: straf bezit illegaal vuurwerk net als wapenbezit

Politiebond: straf bezit illegaal vuurwerk net als wapenbezit
02-01-2023 13:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet moet naast een algeheel vuurwerkverbod het bezit van zwaar illegaal vuurwerk zwaarder straffen en ook de import van dat soort vuurwerk uit het buitenland aan banden leggen. Daarvoor pleit politievakbond ACP. Het bezit van zwaar illegaal vuurwerk zou wat de bond betreft onder de wet wapens en munitie moeten vallen. "We hebben het hier namelijk over explosieven", aldus een woordvoerder.

De afgelopen jaarwisseling hadden politiemensen het volgens de bonden op veel plekken razend druk. Meerdere agenten raakten gewond en liepen bijvoorbeeld gehoorschade op doordat ze bekogeld werden met vuurwerk, zei de korpsleiding. In twaalf gemeenten was er een vuurwerkverbod van kracht, maar dat werd massaal genegeerd. Volgens de politiebonden is handhaven nu amper mogelijk en is een landelijk verbod de beste oplossing.

"Dat verbod zal een combinatie moeten worden", aldus de zegsman van de ACP. "Dus niet alleen een verbod op consumentenvuurwerk. Er zijn meer maatregelen nodig om dat extreem explosieve materiaal uit het buitenland te weren, bijvoorbeeld door internationale afspraken te maken. De politiek moet daarvoor aan de bak. Er moet iets gebeuren. Het kan niet alleen blijven bij woorden van verafschuwen en veroordelen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,267
  Diesel2,090

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats