Clicky

 
Transport Online - Oekraïne voor derde nacht op rij met drones aangevallen

Oekraïne voor derde nacht op rij met drones aangevallen

Oekraïne voor derde nacht op rij met drones aangevallen
02-01-2023 12:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV - Oekraïne zegt in de nacht van zondag op maandag weer een Russische droneaanval te hebben afgeslagen. De luchtafweer zou alle drones uit de lucht hebben geschoten en daardoor slachtoffers hebben voorkomen. Het is de derde nacht op rij dat Rusland een grootschalige droneaanval op Oekraïne uitvoert.

In het nieuwjaarsweekend zijn zeker vijf mensen omgekomen door de Russische aanvallen. Het zou alle drie de dagen gaan om door Iran gemaakte aanvalsdrones. Het leger zegt maandag 41 drones en een raket te hebben neergehaald.

De energievoorzieningen van het land zouden het doel zijn geweest van de aanval, zoals de laatste weken veelal het geval is. Een deel van de hoofdstad Kiev zit op dit moment zonder stroom. De situatie is volgens de netbeheerder sinds maandagochtend "ingewikkelder" geworden. De autoriteiten zetten de elektriciteit gedeeltelijk uit om overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Russische ambtenaren meldden maandag dat andersom ook Oekraïense drones een Russische elektriciteitscentrale hebben geraakt in de grensregio Brjansk. Een dorp zou daardoor tijdelijk geen stroom hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions