Clicky


 


Rainbow net in het donker aan de finish

Rainbow net in het donker aan de finish
01-01-2023 22:51 | Etappes | auteur Redactie

SEA CAMP - Het voornemen van het Rainbow Truck Team was om zo min mogelijk in het donker te rijden. Dat bemoeilijkt immers de zaken alleen maar. In de eerste etappe van de Dakar Rally 2023 slaagde Gerrit Zuurmond er net niet in om bij daglicht de finish te bereiken. Maar veel scheelde het niet. “Een half uurtje of zo.”

De etappe van 368 kilometer op Nieuwjaarsdag was nauwelijks een opwarmertje te noemen. Het was gewoon een stevige en serieuze proef, met allerlei soorten terrein en omstandigheden. “Ze hebben het meteen goed aangepakt”, merkte Zuurmond. “We hebben echt goed doorgereden, maar we kwamen toch in het donker te rijden.”

Grote problemen kwam Rainbow onderweg niet tegen, maar er waren wel kleine dingetjes die wat tijd kostten. “We zijn een klein kwartier verloren doordat we een waypoint niet konden vinden. En we hadden een kwartiertje nodig om een duin op te komen. We moesten een paar keer aanzetten, maar het is wel gelukt”, somde Zuurmond op. “En we hebben William van Groningen geholpen. Die had meerdere kapotte banden en heeft er eentje van ons geleend. Dat is dan net dat half uur dat we in het donker hebben gereden. Jammer.”

Ondanks dat was Zuurmond zeker niet ontevreden. Hij kon lekker rijden, ook in de duinen, al was het zand door eerdere regenval taai en zwaar. “Maar we zijn overal goed doorheen gekomen en met een tempo waar we niet over mogen klagen. We hebben veel mensen met problemen gezien. Dat hebben wij allemaal niet gehad. We zijn netjes binnen de top 20 gefinisht en daar zijn we voor een eerste dag heel tevreden over.”

De tweede etappe brengt Rainbow noordwaarts naar Al Ula. De wedstrijdproef is 430 kilometer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions