Clicky

 
Transport Online - Europese luchthavens boos over verplichte test passagiers uit China

Europese luchthavens boos over verplichte test passagiers uit China

Europese luchthavens boos over verplichte test passagiers uit China
31-12-2022 16:37 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - Europese luchthavens zijn niet te spreken over de maatregelen die sommige landen hebben ingevoerd tegen reizigers uit China, waar het aantal coronabesmettingen hard toeneemt. Onder andere Italië, Frankrijk en Spanje eisen van reizigers uit China dat ze zich testen op het coronavirus. Maar zo'n ingreep werkt niet, zegt directeur-generaal Olivier Jankovec van belangenvereniging ACI Europe.

"We moeten duidelijk nog steeds de pijnlijke lessen uit het verleden leren. Deze reisbeperkingen werken niet en de huidige afspraken over afstemming binnen de Europese Unie hebben opnieuw gefaald", zei Jankovec. "We vallen opnieuw terug op een lappendeken van onredelijke en ongecoördineerde beperkingen."

ACI Europe schermt met adviezen van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Dat meldde dat de testverplichting voor passagiers uit China weinig zin heeft, omdat de daar rondwarende varianten van het coronavirus al in Europa aanwezig zijn. Eurocommissaris Stella Kyriakides (Gezondheid) deed een oproep om vooral in de gaten te houden of nieuwe varianten Europa binnenkomen.

Bij eerdere coronagolven werd de internationale luchtvaart hard getroffen. Doordat landen hun grenzen grotendeels sloten, waren er in een groot deel van 2020 amper internationale vluchten mogelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions