Clicky

 
Transport Online - MSC Lorena vrijgegeven, bommelding was vals

MSC Lorena vrijgegeven, bommelding was vals

MSC Lorena vrijgegeven, bommelding was vals
29-12-2022 17:46 | Algemeen | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Het containerschip MSC Lorena, dat vorige week naar de haven van Antwerpen wilde varen maar moest terugkeren tot vlak bij Vlissingen na een bommelding, is vrijgegeven. De federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België meldde donderdag dat uit onderzoek is gebleken dat de bommelding vals was.

Het schip zou vorige week in de nacht van woensdag op donderdag aanmeren in Antwerpen. Maar een beller dreigde het schip te laten ontploffen als dat voornemen zou worden uitgevoerd. Daarop maakte het schip rechtsomkeert en ging het voor anker voor de Zeeuwse kust.

Nu de MSC Lorena is vrijgegeven mag het weer laden en lossen. Ook is de bemanning vrij om van en aan boord te gaan. Het onderzoek naar de persoon die de valse bommelding deed loopt nog.

De Landelijke Eenheid van de politie in Nederland meldde dat het schip inmiddels naar Antwerpen is vertrokken en daar in in de haven de lading zal lossen. De MSC Lorena vaart onder de Panamese vlag en was vorige week vanuit Senegal vertrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions