Clicky

 
Transport Online - 12 jaar cel voor dodelijke messteek collega op bouwplaats Bruchem

12 jaar cel voor dodelijke messteek collega op bouwplaats Bruchem

12 jaar cel voor dodelijke messteek collega op bouwplaats Bruchem
29-12-2022 14:28 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Kaatsheuvel voor de doodslag op zijn collega. De man krijgt een gevangenisstraf van 12 jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen aan meerdere nabestaanden van het slachtoffer en aan de man die bij de steekpartij aanwezig was.

De man kreeg op 13 juli 2022 's ochtends op een bouwplaats in Bruchem een discussie met zijn collega. Tijdens die discussie pakte de man een mes uit zijn werkbus en stak daarmee zijn collega. Aan deze messteek is het slachtoffer overleden. De man verklaarde dat hij kan herinneren dat hij een discussie had met het slachtoffer. Daarna handelde hij in een waas. Waarom hij tot deze daad is gekomen, weet hij niet.

Uit de rapportage van de psycholoog is niet naar voren gekomen dat de man handelde onder invloed van een stoornis. De rechtbank beschouwt de man daarom volledig toerekeningsvatbaar. 

De stap van een discussie naar het dodelijk verwonden van iemand is volgens de rechtbank onbegrijpelijk. De 'waarom vraag’ blijft tot op de dag van vandaag onbeantwoord. Volgens de rechtbank moet dit voor de nabestaanden moeilijk te bevatten, zo niet onverteerbaar zijn. De rechtbank is van oordeel dat alleen een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf recht doet aan de ernst van de zaak. De rechtbank veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 12 jaar. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. 

De man moet aan meerdere nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding van in totaal ruim 40.000 euro betalen. Ook een andere collega die bij de steekpartij aanwezig was heeft recht op schadevergoeding van 6.500 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions