Clicky

 
Transport Online - 'Toeterterrorisme' houdt aan op viaduct Gentbrugge

'Toeterterrorisme' houdt aan op viaduct Gentbrugge

'Toeterterrorisme' houdt aan op viaduct Gentbrugge
29-12-2022 10:09 | Buitenland | auteur Redactie

GENT - Op 20 december werd op het viaduct Gentbrugge een snelheidsverlaging voor vrachtwagens ingevoerd van 90 kilometer per uur naar 70 kilometer per uur. Deze snelheidsverlaging werd ingesteld omdat buurtbewoners hadden geklaagd over de geluidsoverlast dat de vele langsrijdende vrachtwagens 's avonds en 's nachts veroorzaken. De geluidsoverlast wordt veroorzaakt door naden in het asfalt van het viaduct die worden gehoord wanneer men eroverheen rijdt.

De vrachtwagenchauffeurs zijn het echter met deze snelheidsverlaging niet eens en toeteren er sindsdien lustig op los wanneer zij over het viaduct rijden.

De bewoners worden er moedeloos van en één van de bewoners zegt tegen VTM Nieuws: "Met een ludieke actie kan ik leven, maar dit duurt nu al een week. Eerst waren het gewone claxons, nu zijn het al muziekjes. Hoe kan het dat dit onbestraft blijft?", vraagt de bewoner zich af.

De boze vrachtwagenchauffeurs zijn echter onverbiddelijk: “Het is asociaal, ja, maar ik betaal met alle plezier de boete van 58 euro, hoe moeten we anders ons punt maken?”, zegt een toeterende vrachtwagenchauffeur tegen dagblad HLN.

De plaatsvervangend burgemeester van Gent zegt: "Een vertraging van tien á vijftien seconden lijkt mij niet het einde van de wereld maar voor de chauffeurs kan blijkbaar iedereen de boom in."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions