Clicky

 
Transport Online - Explosies in Oekraïense steden na nieuwe Russische raketaanvallen

Explosies in Oekraïense steden na nieuwe Russische raketaanvallen

Explosies in Oekraïense steden na nieuwe Russische raketaanvallen
29-12-2022 10:20 | Buitenland | auteur ANP

KIEV - In verschillende steden in Oekraïne, waaronder in Kiev, waren donderdagochtend harde knallen te horen. Volgens de Oekraïense autoriteiten kwamen de explosies door luchtverdedigingssystemen die naderende Russische raketten uit de lucht schoten. Het Oekraïense leger spreekt van "enorme aanvallen".

De Oekraïense presidentiële adviseur Oleksi Arestovitsj zegt op Facebook dat er meer dan honderd raketten zijn afgevuurd. Door het hele land zijn luchtalarmen te horen geweest.

In Kiev zijn alle zestien raketten die op de stad zouden zijn afgevuurd, neergehaald, zegt burgemeester Vitali Klitsjko. Wel zouden onder meer meerdere huizen, een bedrijf en een speeltuin zijn geraakt door neervallend puin. Volgens Klitsjko zijn drie mensen gewond geraakt, onder wie een 14-jarig meisje. De slachtoffers liggen in het ziekenhuis.

Slachtoffers

Ook in onder meer de steden Charkov, Odessa en Zjitomir worden explosies gemeld, net als in de westelijke stad Lviv. Volgens de burgemeester van Charkov, Ihor Terekhov, wordt onderzocht wat er geraakt is en of er slachtoffers zijn.

Volgens de burgemeester van Lviv zit 90 procent van de stad zonder stroom na de luchtaanvallen en ook het openbaar vervoer ligt grotendeels stil. In Kiev zit volgens Klitsjko 40 procent van de bevolking zonder stroom. Hij had mensen al gewaarschuwd hun mobiele telefoons op te laden. In Odessa en in de regio rondom Dnipro zijn eveneens stroomonderbrekingen aangekondigd om het potentiële gevaar voor de energie-infrastructuur minimaal te houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions