Clicky

 
Transport Online - A7 tussen Sneek en Joure nog zeker half jaar dicht

A7 tussen Sneek en Joure nog zeker half jaar dicht

A7 tussen Sneek en Joure nog zeker half jaar dicht
29-12-2022 09:11 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

SNEEK - Een oplossing voor het afgesloten deel van de snelweg A7 tussen Sneek en Joure laat nog zes maanden op zich wachten. In de Prinses Margriettunnel kwam twee weken geleden het asfalt omhoog, waardoor de weg is afgesloten. De hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland Joost de Ruig zegt dat de oorzaak voor het stijgende asfalt nog niet is gevonden.

De Prinses Margriettunnel loopt onder het Prinses Margrietkanaal door. Door opkomend grondwater zijn grondankers gebroken, die de tunnel op zijn plaats moeten houden.

Woensdag spraken Rijkswaterstaat, de provincie Friesland en de getroffen gemeenten Fryske Marren en Súdwest-Fryslân met elkaar over de afgesloten weg. Ze willen de overlast voor omwonenden en weggebruikers tot een minimum beperken, maar er zijn geen concrete maatregelen aangekondigd.

Volgens De Ruig wordt met spoed onderzoek gedaan om de oorzaak van de problemen te vinden. "We hebben hier te maken met hoge grondwaterstanden, veenweidegebied en een dorp dichtbij, dat alles maakt het niet gemakkelijk."

Met 10.000 zandzakken wordt nu druk gecreëerd op het asfalt, om ervoor te zorgen dat het niet verder omhoog komt. De weg tussen Sneek en Joure is sinds het asfalt omhoog kwam afgesloten. Daardoor wordt verkeer omgeleid, wat weer voor overlast zorgt doordat andere wegen en bruggen zwaarder worden belast. Dat is belasting waar de wegen niet op zijn gebouwd.

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder wil dat er ook door de landelijke overheid naar de problemen wordt gekeken. Friesland heeft veel water, maar ook andere provincies kunnen met vergelijkbare problemen te maken krijgen. "Rijksbrede aandacht voor deze specifieke situatie is meer dan wenselijk."

Omdat een oplossing over zes maanden wordt verwacht, hebben de betrokken partijen ook gekeken naar de impact op het vaarseizoen, dat in april begint. Ook wordt rekening gehouden met scholieren uit omliggende dorpen zoals Langweer en Idskenhuizen die vaak over de omleidingswegen naar school moeten fietsen in plaatsen als Joure.

Foto's

  • s bakker
    koerierdienst sneek
  • Smilda
    Smilda
  • J.Roeland
    HOEKSTRA BV


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions