Clicky


M.A.N. gaat startende ondernemers op weg helpen

M.A.N. gaat startende ondernemers op weg helpen
04-12-2012 17:47 | M.A.N. | auteur de redactie
VIANEN - Net een eigen transportbedrijf gestart, een gevulde orderportefeuille maar geen kapitaal voor de financiering van een nieuwe vrachtauto. Het is een kwestie waarmee veel startende ondernemers te kampen hebben en waarvoor MAN TopUsed en MAN Lease oplossingen op maat bieden. Joris Vervoort uit Cuijk en Dennis van der Spek uit Montfoort konden daardoor onlangs trucks inzetten voor hun jonge, maar kansrijke transportbedrijven.

Vervoort Transport b.v. in Cuijk is een jonge onderneming die nu snel groeit. In verband met een nieuw contract voor de op- en overslag van boxspringbedden voor het Duitse bedrijf Sungarden zocht Vervoort een hiervoor geschikt voertuig. De vrachtauto moest vooral veel laadvolume bieden.

"Het lukte om een MAN TGL 12.180 uit de TopUsed-collectie zodanig voor ons om te bouwen dat die voldeed aan de gewenste lengte en hoogte. We hebben twee oudere vrachtauto’s ingeruild en die zijn in de berekening meegenomen voor de financiering via MAN Lease. Daardoor pakken de lasten voor ons gunstig uit. Het is heel fijn dat we op deze manier een passende oplossing hebben."



Huurkoop
Dennis van der Spek, directeur-eigenaar van DvdS Transport, heeft een MAN TGX 18.440 en een MAN TGX 18.680 V8 bij MAN TopUsed aangeschaft via een huurkoopovereenkomst met MAN TopUsed. "We zijn nog maar net van start gegaan en dan is het echt moeilijk om in deze tijd bij een bank een financiering voor de vrachtauto’s te verkrijgen, terwijl we toch een goedgevulde orderportefeuille en een groot eigen klantenbestand kunnen aantonen. Mooi dat MAN daarin wel het vertrouwen heeft en ons als startende onderneming op weg helpt."

DvdS Transport richt zich op transport van stukgoed en groupage. Het gaat om zeer uitlopende producten, van metaalwaren tot verlichting. De TGX 18.440 wordt vooral voor binnenlandse distributie ingezet. De TGX 18.680 rijdt vooral op het buitenland en dan met name Frankrijk.



MAN TopUsed
Het MAN TopUsed Center is gevestigd in Nijmegen, aan Bijsterhuizen 11-14. Het is hét adres voor hoogwaardige gebruikte bedrijfsvoertuigen, die met dezelfde service kunnen worden geleverd als een nieuwe MAN. Dat betekent dat financiering mogelijk is, net als het afsluiten van een servicecontract. Met een actuele voorraad van gemiddeld honderd voertuigen in diverse uitvoeringen en variaties is er voor bijna iedere klant een passend voertuig te vinden. MAN TopUsed heeft ook een uitgebreide verhuurvloot. Ook dit zijn jonge gebruikte voertuigen die tegen aantrekkelijke voorwaarden voor perioden vanaf een week te huren zijn.