Clicky

 
Transport Online - Nederland scherpt reisregels van en naar China niet aan

Nederland scherpt reisregels van en naar China niet aan

Nederland scherpt reisregels van en naar China niet aan
28-12-2022 17:52 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De ministeries van Volksgezondheid (VWS) en van Buitenlandse Zaken zien nog geen aanleiding om maatregelen te nemen tegen de forse toename van het aantal coronabesmettingen in China. Nederland gaat bijvoorbeeld geen inreisbeperkingen aan Chinezen opleggen, door hen bij aankomst mogelijk te verplichten tot een coronatest, waartoe Italië wel heeft besloten.

"We houden het goed in de gaten. Als we een signaal krijgen van het RIVM dat er maatregelen nodig zijn, dan zijn we er klaar voor", zegt een woordvoerder van VWS. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is aangesloten bij het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), waar alle informatie over infectieziekten uit de EU-lidstaten wordt verzameld. "Die signalen zijn er nu niet."

Voor Nederlanders die naar China reizen, geldt vooralsnog geen aangepast reisadvies vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra daar aanleiding toe is, gebeurt dat wel, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dat zou kunnen gebeuren als er een gevaarlijke nieuwe variant wordt vastgesteld. "Maar dat moet op Europees niveau worden vastgesteld", laat de woordvoerder weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions