Clicky

 
Transport Online - Dode na aanrijding veegwagen en trein in Tienray [+foto]

Dode na aanrijding veegwagen en trein in Tienray

Dode na aanrijding veegwagen en trein in Tienray [+foto]
28-12-2022 15:28 | Ongevallen | auteur ANP

TIENRAY - [update do 11:20 uur] De bestuurder van een veegwagen is woensdag om het leven gekomen door een aanrijding met een trein bij het Limburgse dorpje Tienray. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren en de inzet van een traumahelikopter bleken vergeefs. Het betreft een 57-jarige man uit Venray.

De machinist van de trein liep hoofdletsel op, drie passagiers raakten lichtgewond. Een van hen werd naar het ziekenhuis gebracht, twee anderen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis. Aanvankelijk spraken de hulpdiensten van twee gewonde passagiers, maar dat blijken er volgens de politie drie te zijn.

De trein ontspoorde gedeeltelijk aan de voorkant, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. In de trein zaten volgens de veiligheidsregio de machinist en 34 passagiers. De passagiers werden rond 16.15 uur uit de trein gehaald en naar het gemeentehuis van Horst aan de Maas gebracht. Daar worden ze opgevangen, en is er slachtofferhulp waar nodig, zei de woordvoerder.

Hoe het ongeluk bij de spoorwegovergang aan de Spoorstraat precies is gebeurd kon hij niet zeggen. "Dat moet nog worden onderzocht", zei hij. Het is niet duidelijk of de trein tegen de veegwagen aan is gereden, of andersom. "De veegwagen is zo'n 30 meter verderop in de berm beland", aldus de woordvoerder. "De trein staat zo'n 100 meter verderop stil." Dat duidt er volgens de woordvoerder op dat het een flinke klap is geweest.

Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur. De hulpdiensten sloegen groot alarm.

Door het ongeval is volgens ProRail grote schade aan de infrastructuur ontstaan. De schade aan het spoor is groot. Dat maakt treinverkeer tussen Venlo en Venray onmogelijk. "De eerste schatting is dat de herstelwerkzaamheden tot morgen einde dag in beslag zullen nemen", aldus ProRail. De NS meldt dat er zeker tot donderdag 18.00 uur geen treinen rijden. Tussen Venray, Blerick en Venlo rijden stopbussen.

De spoorwegovergang aan de Spoorstraat is woensdagavond nog enkele uren afgesloten in verband met het onderzoek door onder meer de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden