Clicky


BOC Aviation bestelt veertig extra Boeing 737-8 vliegtuigen

BOC Aviation bestelt veertig extra Boeing 737-8 vliegtuigen
28-12-2022 11:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SEATTLE - BOC Aviation Limited en Boeing hebben gisteren, dinsdag 27 december, aangekondigd dat de vliegtuigverhuurder zijn 737 MAX-portfolio uitbreidt met een order voor veertig extra 737-8 vliegtuigen. Met de bestelling zet BOC Aviation haar strategie voort om nieuwe, zuinige, milieuvriendelijke vliegtuigen te kopen waar veel vraag naar is bij klanten van luchtvaartmaatschappijen.

"We zijn verheugd om voort te bouwen op onze bestaande relatie met Boeing, met deze bestelling van 40 vliegtuigen voor het zuinige Boeing 737-8-vliegtuig. Deze bestelling brengt ons totale 737 MAX 8-orderboek bij Boeing op tachtig vliegtuigen", zei David Walton , adjunct-directeur en chief operating officer van BOC Aviation. "We kijken ernaar uit om door te gaan met het aanbieden voor het leasen van een van de technologisch meest geavanceerde vliegtuigen in de branche aan onze klanten, en om hun duurzame groei gedurende de rest van dit decennium te ondersteunen."

Boeing blijft een sterke marktvraag naar de 737 MAX-familie zien, met meer dan 1.500 bruto-orders sinds eind 2020.

"We zijn er trots op dat BOC Aviation blijft investeren in de 737-8 met zijn toonaangevende veelzijdigheid en het vermogen om vrijwel elke korte- en middellangeafstandsmarkt winstgevend te vliegen", aldus Ryan Weir, vice-president van Global Leasing Sales, Boeing Commercial Vliegtuigen. "We kijken uit naar meer mogelijkheden om onze relatie uit te breiden om BOC Aviation en zijn klanten te ondersteunen."

De 737-8 is ontworpen om meer brandstofzuinigheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit te bieden in de markt. Het vliegtuig kan 3.500 zeemijl vliegen - ongeveer 600 mijl verder dan zijn voorganger - waardoor luchtvaartmaatschappijen op winstgevende wijze nieuwe en directere routes voor passagiers kunnen bedienen. Vergeleken met de vliegtuigen die hij vervangt, levert de 737-8 ook een superieure efficiëntie, met een verbruik van 20 procent minder brandstof en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en operationele kosten.

BOC Aviation is een toonaangevende wereldwijde leasemaatschappij voor vliegtuigexploitatie met een vloot van 612 vliegtuigen in eigendom, beheerd en in bestelling. De vloot in eigendom en onder beheer was per 30 september 2022 verhuurd aan 81 luchtvaartmaatschappijen in 38 landen en regio's wereldwijd . BOC Aviation is genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange en heeft haar hoofdkantoor in Singapore met kantoren in Dublin, Londen, New York en Tianjin.