Clicky


Vrachtwagen gekanteld op A1 bij Wilp, chauffeur gewond

Vrachtwagen gekanteld op A1 bij Wilp, chauffeur gewond [+foto]
28-12-2022 11:40 | Ongevallen | auteur Redactie

WILP - [update 12:19 uur] De hulpdiensten zijn woensdagochtend 28 december om 10:57 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de A1. Ter plaatse bleek er een vrachtwagen van de weg te zijn geraakt en gekanteld in de rechter berm. De chauffeur is door de brandweer uit de cabine gehaald en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Er zijn twee rijstroken afgesloten, wat tot een file van meer dan 15 kilometer en ruim een uur vertraging zorgt.

Er is ook nog een personenauto geraakt bij het ongeval. De bestuurder hiervan is nagekeken door een tweede ambulance, maar raakte niet gewond. Het is nog niet duidelijk of een aanrijding met deze auto heeft geleid tot het uitwijken en kantelen van de vrachtwagen, of dat de auto is geraakt terwijl de vrachtwagen al aan het schuiven was.

De verkeersongevallen analyse van de poltiie gaat hier onderzoek naar doen.

De berging gaat nog enige tijd duren. De vrachtwagen is niet alleen gekanteld, maar ook nog 180 graden gedraaid, met forse schade aan de berm en het asfalt tot gevolg. De vrachtwagen is geladen met brokken veevoer. Dit moet eerst worden overgepompt in een andere wagen en dat kan enkele uren duren. Daarna moet met een kraan de combinatie weer rechtop worden gezet.

Verwachting is dat de hinder nog tot middernacht aanhoudt.