Clicky

 Vrouw uit Arnhem veroordeeld voor veroorzaken gasexplosie woning

Vrouw uit Arnhem veroordeeld voor veroorzaken gasexplosie woning
27-12-2022 13:56 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 56-jarige vrouw voor het veroorzaken van een ontploffing in haar woning in Arnhem. De vrouw krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden opgelegd.

De vrouw bracht op 4 augustus 2020 gas in aanraking met vuur, waardoor er een explosie in haar woning in Arnhem ontstond. Hierdoor ontstond levensgevaar en gevaar voor zwaar lichamelijk letsel voor buurtbewoners. Ook raakten de woning van de vrouw zelf en de auto van een buurman beschadigd.

Volgens de rechtbank maakte de vrouw zich schuldig aan een ernstig feit dat vanwege het gevaarzettende karakter ervan gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt. De vrouw mag van geluk spreken dat de gevolgen niet nog verstrekkender zijn geweest.

De vrouw is door een psycholoog en psychiater onderzocht en verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. De rechtbank houdt hiermee rekening bij het opleggen van de straf. 

De vrouw hoeft de opgelegde gevangenisstraf van 15 maanden niet uit te zitten als zij zich houdt aan de bijzondere voorwaarden die de rechtbank heeft opgelegd. Deze voorwaarden houden in dat ze zich moet laten behandelen en dat ze moet verblijven in een instelling voor beschermd wonen.

De straf die de rechtbank oplegt is anders dan de gevangenisstraf van 6 maanden en een tbs-maatregel met voorwaarden die de officier van justitie eiste. Dit komt omdat de rechtbank er bij de strafbepaling rekening mee houdt dat de explosie inmiddels meer dan 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De vrouw liep daarnaast zelf forse brandwonden op. Ook zit ze inmiddels op een voor haar goede plek met begeleiding en hulpverlening. Verder is er in de afgelopen 2 jaar geen sprake van delictgedrag geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions