Clicky


President Iran heeft geen genade voor 'vijandige' demonstranten

President Iran heeft geen genade voor 'vijandige' demonstranten
27-12-2022 13:36 | Buitenland | auteur ANP/AFP

TEHERAN - [update 16:05 uur] De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft geen genade voor de 'vijandige protestbeweging' in het land. De president geeft hypocrieten, monarchisten en anti-revolutionairen de schuld van de demonstraties.

In Iran zijn al meer dan honderd dagen protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij overleed in een cel nadat ze door de zedenpolitie was opgepakt, omdat ze haar hoofddoek niet op de juiste manier zou dragen.

Raisi gaf dinsdag een toespraak in Teheran. "Het land staat nog steeds open voor mensen die zich hebben laten verleiden tot protesten, maar we tonen geen genade voor mensen die vijandig zijn", aldus de conservatieve president.

Executies

Volgens de autoriteiten zijn honderden mensen omgekomen en duizenden mensen opgepakt. Mensenrechtenorganisaties schatten het dodental onder de demonstranten op 450. Eerder deze maand zijn twee mensen geëxecuteerd vanwege hun rol bij de demonstraties. Nog negen mensen zijn ter dood veroordeeld.

Iran zegt dat de protesten worden gevoed door buitenlandse machten, zoals de Verenigde Staten. "Hun doel is om de islamitische samenleving af te houden van de hoge doelen die zijn gesteld, door geruchten te verspreiden en de samenleving te verdelen", zei de president. "Zij hebben het mis als ze denken dat we onze doelen niet gaan behalen. Ze misrekenen zich."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats