Clicky


Team Eurol Rally Sport op weg naar Saoedi-Arabië voor Dakar 2023

Team Eurol Rally Sport op weg naar Saoedi-Arabië voor Dakar 2023
27-12-2022 12:15 | Algemeen | auteur Redactie

HARSKAMP - Het team van Eurol Rally Sport is dinsdagochtend vanuit Harskamp vertrokken op weg naar Saoedi-Arabië. De komende drie dagen is er een vol programma. De Dakar Rally begint zaterdag.

De mannen van het rallyteam uit Harskamp vertrokken vanochtend rond 07.00 uur met de bus naar het vliegveld in Eindhoven. Om 10.00 uur begon de vlucht naar het Midden-Oosten.

Na een tussenstop (om te tanken) in Milaan wordt het toestel rond 20.15 uur (plaatselijke tijd) verwacht op het vliegveld van Yanbu. In Nederland is het dan 18.15 uur. Na aankomst wordt het team naar het Radisson Blu Hotel in Yanbu gebracht. Daar staat het eten klaar en kan men overnachten.

Gezamenlijk bivak in Sea Camp

Woensdag worden de voertuigen opgehaald in de haven en vertrekken de mannen richting het Sea Camp bivak. De organisatie heeft als nieuw onderdeel een groot gezamenlijk bivak ingericht voor alle deelnemers in de aanloop naar de start. "Het is een nieuw concept", aldus de ASO.

"Alle deelnemers verblijven in het bivak en van daaruit worden de technische- en administratieve keuringen gehouden. Het startpodium voor de proloog is bij de uitgang van het bivak." 

Zaterdag begint de rally met een proloog over 11 kilometer. De uitslag is bepalend voor de startvolgorde in de eerste etappe. De top tien bij de auto’s en top vijftien bij de motoren start in omgekeerde volgorde.

Na aankomst in het bivak in Sea Camp, aan de kust van de Rode Zee, wacht donderdag voor de equipes van zowel Martin van den Brink als Mitchel van den Brink en Nico Stijnen de administratieve keuring. Voor Martin en Mitchel staat die dag ook de technische keuring van de trucks op het programma. De truck van Nico wordt een dag later technisch gekeurd.

Kans om te testen

De deelnemers hebben zowel woensdag als donderdag gelegenheid om hun materiaal te testen. Op zo’n 35 kilometer afstand van het bivak in Sea Camp bivak is er een gebied voor de shakedown. Daar worden de puntjes op de i gezet. De mannen van Eurol Team De Rooy Iveco (Martin en Mitchel van den Brink) en Eurol Rally Sport (Nico Stijnen) zullen daar zeker gebruik van maken.

Zaterdag 31 december begint de Dakar Rally met de proloog.