Clicky


Gakpo verruilt PSV per direct voor Liverpool

Gakpo verruilt PSV per direct voor Liverpool
27-12-2022 00:24 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - Cody Gakpo vervolgt zijn voetballoopbaan bij Liverpool FC. De Engelse club neemt de Oranje-international over van PSV, zo bevestigde de Eindhovense Eredivisionist maandagavond.

Gakpo (23) maakte indruk op het WK waar hij drie keer scoorde voor Oranje. Hij vertrekt per direct naar Engeland waar hij, zo meldt PSV, "de noodzakelijke formaliteiten voor het afronden van de transfer zal ondergaan."

Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom. "Maar dit is een recordtransfer voor PSV", aldus algemeen directeur Marcel Brands. De directie van PSV rondde de transfer op tweede kerstdag af en heeft Gakpo toestemming gegeven om naar Engeland af te reizen, onder meer voor een medische keuring. Liverpool betaalt naar verluidt zo'n 42 miljoen euro voor de aanvaller. Dat bedrag zou kunnen oplopen naar ruim 55 miljoen euro. Liverpool heeft de komst van Gakpo nog niet bevestigd.

Gakpo blijkt nu op 12 november tegen AZ (0-1) zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld. De geboren Eindhovenaar debuteerde op 25 februari 2018 als invaller in de hoofdmacht van de Eindhovenaren in een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In het seizoen 2018-2019 kwam hij tot zestien optredens in het eerste elftal, meestal als invaller. Bij Jong PSV scoorde hij dat seizoen nog tien keer in elf wedstrijden.

Inmiddels staan er 106 Eredivisieduels achter zijn naam waarin Gakpo 36 keer scoorde. Met negen doelpunten is hij nu nog topscorer van de Eredivisie.