Clicky

 
Transport Online - TLN en Transport in Nood starten register voor Britse boetes voor niet-geregistreerde voertuigen

TLN en Transport in Nood starten register voor Britse boetes voor niet-geregistreerde voertuigen

TLN en Transport in Nood starten register voor Britse boetes voor niet-geregistreerde voertuigen
26-12-2022 09:58 | Buitenland | auteur Redactie

ZOETERMEER - Transporteurs worden, volgens Transport in Nood en Transport en Logistiek Nederland (TLN), momenteel geconfronteerd met een grote hoeveelheid boetes voor het niet-registeren van voertuigen in Groot-Brittannië. Sinds afgelopen vrijdag kunnen transportondernemers deze boetes registreren bij Transport in Nood.

Het gaat vaak om overtredingen die jaren geleden zijn begaan en met bedragen die kunnen oplopen tot meer dan 200.000 euro.

Door de boetes te registeren wil Transport in Nood samen met Transport en Logistiek Nederland inzichtelijk krijgen hoe groot het probleem precies is.

De boetes worden door een commerciële partij verstuurd, EPC PLC, die namens de Britten de boetes int. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ontbreken van de registratie om milieuzones binnen te rijden. Doordat boetes jarenlang niet zijn geïnd, worden sommige bedrijven geconfronteerd met een enorme stapel aan boetes.

"Zelfs als de boetes voor de overtredingen terecht zijn, is het wel belangrijk dat ook de procedures correct gevolgd worden", zegt Marina Fliers, adviseur ledenservice internationaal van TLN. "Als je ineens een stapel boetes in de brievenbus krijgt die bij elkaar opgeteld kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s dan geeft dat wel te denken. Bedrijven hebben dus niet de kans gehad om bij een relatief kleine overtreding het gedrag aan te passen."

"Samen met Transport in Nood zijn er bij een aantal boetes wel vraagtekens en lijken bedrijven onterecht beboet te zijn", vertelt Fliers. "Met de database kunnen wij in gesprek gaan met de verschillende instanties in het Verenigd Koninkrijk om te kijken hoe deze zeer vervelende situatie kan worden opgelost."

Voor vragen kunnen bedrijven vrijblijvend contact opnemen met Transport in Nood via info@transportinnood.nl of 031850719600.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions