Clicky

 
Transport Online - MORES ontving in 2022 acht keer zoveel meldingen van wangedrag

MORES ontving in 2022 acht keer zoveel meldingen van wangedrag

MORES ontving in 2022 acht keer zoveel meldingen van wangedrag
26-12-2022 09:45 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - MORES, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector, heeft dit jaar tot nu toe in totaal 389 meldingen gehad over misstanden in de gehele culturele sector. Dat heeft bestuurslid Amber de Vente maandag gemeld. Het aantal geregistreerde meldingen in 2021 was in totaal iets meer dan 50.

Het aantal meldingen steeg flink na de aankondiging van het grote NPO-onderzoek naar de angstcultuur in de mediawereld. De meldingen gaan onder andere over televisie- en radioprogramma’s, maar ook over andere onderdelen van de culturele sector. De vertrouwenspersonen van MORES delen de meldingen overigens niet automatisch met de NPO of commerciële zenders, stelt De Vente met klem.

"Melders komen direct terecht bij het meldpunt en worden dan teruggebeld door een vertrouwenspersoon", legt ze uit. "Deze luisteren en vertellen de melders wat de mogelijke scenario’s zijn. Maar het is altijd hun eigen keuze wat er met hun melding gebeurt. Wij als bestuur staan hier volledig buiten en zijn nooit op de hoogte van gegevens van melders."

De Wereld Draait Door

MORES meldde eerder al dat de berichtgeving rond de angstcultuur bij de redactie van De Wereld Draait Door (DWDD) niet alleen binnen de mediasector een grote stroom aan verhalen over angstcultuur op de werkvloer heeft losgemaakt.

De NPO heeft een groot onderzoek naar het wangedrag achter de schermen van DWDD aangekondigd. MORES heeft in dit onderzoek een adviserende rol. RTL laat weten recent geen meldingen te hebben ontvangen over wangedrag. Talpa wilde niet laten weten of er concrete acties zijn ondernomen na alle onthullingen over DWDD.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions