Clicky

 
Transport Online - Vier gewonden, maar niemand meer vermist na lawine Oostenrijk

Vier gewonden, maar niemand meer vermist na lawine Oostenrijk

Vier gewonden, maar niemand meer vermist na lawine Oostenrijk
25-12-2022 20:13 | Buitenland | auteur ANP /DPA

LECH - [update ma 09:36 uur] Bij de lawine in een skigebied niet ver van de populaire Oostenrijkse wintersportplaats Lech zijn geen mensen om het leven gekomen. Wel raakten vier mensen gewond, van wie één ernstig.

Er zijn inmiddels geen wintersporters meer vermist, maakte de politie van de Oostenrijkse regio Vorarlberg in de nacht van zondag op maandag bekend.

Aanvankelijk ging de politie uit van circa tien mogelijke slachtoffers, maar dat aantal werd al snel naar beneden bijgesteld. Urenlang werd nog wel met man en macht gezocht naar eventuele slachtoffers die wellicht zouden zijn bedolven onder de lawine.

Uiteindelijk bleek dus niemand onder de sneeuw gevangen te zitten. Toen er niet langer mensen werden vermist, staakten de reddingsdiensten zondagavond laat hun zoekwerkzaamheden.

De lawine vond plaats bij Zürs in het Trittkopf-gebergte. Lech is in Nederland vooral bekend omdat de koninklijke familie er jaarlijks gaat skiën. Prins Friso werd in de gemeente op 17 februari 2012 onder een lawine bedolven. Hij raakte in coma en stierf in augustus 2013.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions