Clicky

 
Transport Online - Migranten op kerstavond gedropt voor huis vicepresident VS

Migranten op kerstavond gedropt voor huis vicepresident VS

Migranten op kerstavond gedropt voor huis vicepresident VS
25-12-2022 19:54 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Busladingen migranten zijn zaterdagavond (lokale tijd) afgezet voor de woning van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Washington. De vluchtelingen in de eerste twee bussen zijn naar lokale opvangcentra gebracht, laat een overheidsfunctionaris aan CNN weten.

Later op de avond arriveerden nog meer migranten, van wie sommigen alleen een T-shirt droegen terwijl de temperatuur flink onder nul was. Ze kregen dekens en werden vervoerd naar een lokale kerk. De directeur van een plaatselijke hulpverlenersorganisatie zegt dat haar club voorbereid was op de komst van de migranten op kerstavond. "De gemeenschap in Washington verwelkomt al sinds april bussen uit Texas", aldus Tatiana Laborde.

Wie de bussen richting het huis van Harris heeft gestuurd, is onduidelijk. Maar diverse media meldden eerder dit jaar dat gouverneur Greg Abbott van Texas bussen met migranten naar het noorden van de VS stuurde, onder meer naar een plek vlakbij de residentie van de vicepresident. Ook andere Republikeinse gouverneurs dirigeerden dit jaar migranten richting het noorden, om te protesteren tegen het immigratiebeleid van de regering van president Joe Biden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions