Clicky


HST Groep neemt Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek over

HST Groep neemt Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek over
23-12-2022 17:01 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ENSCHEDE - Transport- en Logistiekbedrijf HST Groep uit Enschede heeft Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek overgenomen. Op donderdagavond 22 december hebben beide directeuren van HST Groep en Noordendorp Groep, respectievelijk Gerard ter Brugge en Michel Wentink, dit aan hun werknemers bekendgemaakt.

Noordendorp Transport is gevestigd in Haaksbergen. De hoofdactiviteiten van Noordendorp Groep zijn bouwlogistiek, stukgoed Benelux en Duitsland, incl. vervoer van gevaarlijke stoffen. Noordendorp Transport beschikt over meerdere opslagruimtes met een totale omvang van 25.000 m2. Met een historie van meer dan honderd jaar en het predicaat Hofleverancier is het transportbedrijf een gevestigde naam binnen de regio.

MIGRO Logistiek is een koeriers- en transportbedrijf, gevestigd in Zwolle. Het bedrijf is in 1981 opgericht en sinds 1 juli 2017 onderdeel van Noordendorp Groep.

Door onder eigen namen

De voornaamste redenen voor de overname zijn de bedrijfsopvolging op de langere termijn, de noodzakelijke schaalvergroting en verdere inzet op verduurzaming via elektrificatie van logistieke diensten. Noordendorp en MIGRO zullen doorgaan onder de eigen naam binnen HST Groep.

Optimalisering van goederenverkeer

De overname van Noordendorp Groep is voor HST Groep een aanwinst, waarmee het zijn activiteiten op de transportmarkt versterkt. Aanvullend op de huidige 430 werknemers van HST Groep, zijn de 85 werknemers 35 vrachtwagens en 50 opleggers een fikse uitbreiding. Daarbij zal de dienstverlening verder geoptimaliseerd worden in zowel goederenvervoer als opslagruimte.

Het Twentse familiebedrijf HST Groep biedt zijn opdrachtgevers complete logistieke oplossingen voor wegtransport, fijnmazige distributie (TransMission), zeevracht, luchtvracht, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics. Gevestigd in Enschede, Gronau en Haaksbergen beschikt HST Groep nu over 90.000 m2 opslagruimte. Met een vloot van 235 vrachtwagens en 475 opleggers bedient het bedrijf dagelijks de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje.

15 december jongstleden nam HST nog het Duitse Nijmeijer Transport und Logistik GmbH (NTL) over.