Clicky

 
Transport Online - Doden en gewonden in Parijs door schietpartij

Doden en gewonden in Parijs door schietpartij

Doden en gewonden in Parijs door schietpartij
23-12-2022 13:56 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

PARIJS - [update 15:30 uur] Bij een schietpartij in Parijs zijn drie mensen om het leven gekomen. De politie heeft de vermoedelijke schutter gearresteerd en onderzoekt of hij een mogelijk racistisch motief had. Nog vier mensen raakten gewond, inclusief de schutter zelf.

Volgens justitie was de man die is opgepakt 69 jaar oud. Hij opende kort voor 12.00 uur het vuur op de Rue d'Enghien in het tiende arrondissement van de Franse hoofdstad. Volgens de burgemeester van het stadsdeel werd er geschoten in een Koerdisch centrum, een restaurant en een kapsalon. De vermoedelijke schutter zou uiteindelijk zijn aangehouden in de kapsalon, waar volgens getuigen twee mensen in hun benen waren geschoten. Andere getuigen zeggen dat de schutter het specifiek op Koerden had gemunt.

De Franse aanklager meldt dat de man vorig jaar een keer een migrantenkamp heeft aangevallen met een zwaard. Hij werd toen ook al onderzocht voor een racistisch gemotiveerde misdaad. De politie verklaarde tegen persbureau AFP dat hij bij hen bekend was voor twee pogingen tot doodslag, in 2016 en in 2021.

"Het was totale paniek, we hoorden zeven of acht schoten en sloten onszelf op in de winkel", zegt een winkeleigenaar vrijdag na de schietpartij tegen AFP.

Locoburgemeester van Parijs Emmanuel Grégoire bedankt de politie voor het snelle ingrijpen. "We gaan overleggen met de politie wat er precies is gebeurd. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers." Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gaat naar de plek waar geschoten werd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions