Clicky

 
Transport Online - China schat dat 37 miljoen mensen per dag corona krijgen

China schat dat 37 miljoen mensen per dag corona krijgen

China schat dat 37 miljoen mensen per dag corona krijgen
23-12-2022 13:20 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

BEIJING - Iedere dag komen er in China gemiddeld 37 miljoen coronagevallen bij, volgens een schatting van de Chinese autoriteiten. Daarmee is de huidige Chinese corona-uitbraak de grootste ter wereld. Het is niet bekend waar de schatting precies op is gebaseerd, aangezien er niet meer op grote schaal wordt getest.

In de eerste 20 dagen van december zijn 248 miljoen mensen besmet met het virus, dat is 18 procent van de Chinese bevolking. De cijfers komen uit een memo van een intern gesprek van de Chinese Gezondheidscommissie en is gelezen door persbureau Bloomberg. Het vorige record aan dagelijkse besmettingen was 4 miljoen, in januari dit jaar.

De sterke stijging in het aantal besmettingen wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat China in snel tempo de voorheen enorm strenge coronamaatregelen afschaft. Eerst gold er een zero-covidbeleid in het land, maar na hevige protesten van de bevolking is de regering overstag gegaan en schrapt het veel maatregelen.

Volgens de autoriteiten is de helft van de provincie Sichuan besmet, net als 50 procent van de inwoners van hoofdstad Beijing. De verwachting van experts is dat de huidige coronagolf in China tot eind januari kan aanhouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions