Clicky


 


Amazon mogelijk aansprakelijk voor nepproducten in de schappen

Amazon mogelijk aansprakelijk voor nepproducten in de schappen
22-12-2022 20:17 | Financieel | auteur ANP

LUXEMBURG - Webwinkelbedrijf Amazon kan aansprakelijk zijn als anderen namaakproducten verkopen in zijn onlinewarenhuis, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Bijvoorbeeld als verkopers er nagemaakte Louboutin-schoenen aan de man brengen.

Het hof moest zich uitspreken over de kwestie naar aanleiding van het conflict tussen de bekende Franse ontwerper Christian Louboutin en Amazon. De man achter de schoen met de kenmerkende rode zool was naar de rechter gestapt omdat derden via het winkelplatform van Amazon schoenen verkopen die voor Louboutins moeten doorgaan.

Amazon draagt meer verantwoordelijkheid voor die praktijken dan een onlinemarktplaats als eBay, vindt het hof in Luxemburg. Amazon plaatst niet alleen advertenties van anderen, maar biedt op dezelfde manier ook eigen producten aan. Bovendien neemt het vaak de marketing, opslag en bezorging voor zijn rekening. Daarom kunnen klanten de indruk krijgen dat hun aankoop, ook als het om nep gaat, van Amazon komt.

Lagere rechtbanken kunnen met de uitspraak van de hoogste Europese rechter in de hand nu de ruzie tussen Louboutin en Amazon beslechten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats