Clicky

 
Transport Online - Schiphol verhoogt lonen eigen personeel volgend jaar met 8 procent

Schiphol verhoogt lonen eigen personeel volgend jaar met 8 procent

Schiphol verhoogt lonen eigen personeel volgend jaar met 8 procent
22-12-2022 19:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol Nederland verhoogt de lonen van eigen medewerkers volgend jaar met 8 procent. Daarover heeft de luchthavenuitbater een deelovereenkomst bereikt voor de cao van het bedrijf met vakbonden FNV, CNV en VPS.

Het gaat om werknemers die werkzaam zijn op de verschillende afdelingen van de organisatie Schiphol, zoals voorlichters en administratief medewerkers. Niet om bijvoorbeeld bagageafhandelaars of beveiligers. De cao geldt namelijk voor de ongeveer 2300 medewerkers die in dienst zijn van Schiphol Nederland, en loopt van april 2023 tot oktober 2024.

Het personeel krijgt er vanaf 1 april 8 procent salaris bij, per 1 januari 2024 worden de lonen met nog eens ruim 3 procent verhoogd. Daarnaast ontvangen medewerkers ook een eenmalige uitkering van 2000 euro bruto, naar rato van het dienstverband. Ook wordt het minimumloon verhoogd, evenals de eindejaarsuitkering. "We kunnen nu spreken van een echte dertiende maand", laat FNV-bestuurder Marcelle Buitendam weten.

Het betreft een deelovereenkomst; Schiphol gaat begin volgend jaar verder in gesprek met de vakbonden om tot een volledige cao-overeenkomst te komen. Dat gaat het om andere zaken, zoals reiskosten, duurzaamheid en verschillende soorten diensten. "Voor ons was het belangrijk om de werknemers in deze tijd snel duidelijkheid te geven over een loonsverhoging. We zijn blij dat dat gelukt is", aldus Buitendam.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions