Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs nemen wraak op buurtbewoners na snelheidsverlaging viaduct Gentbrugge [+video]

Vrachtwagenchauffeurs nemen wraak op buurtbewoners na snelheidsverlaging viaduct Gentbrugge

Vrachtwagenchauffeurs nemen wraak op buurtbewoners na snelheidsverlaging viaduct Gentbrugge [+video]
22-12-2022 11:44 | Transport | auteur Redactie

GENT - Vrachtwagenchauffeurs nemen wraak op buurtbewoners van het Gentrbugse viaduct door hen 's nachts wakker te claxonneren. De buurtbewoners uitten hun onvrede in de Belgische krant HLN: "We vragen maar één ding: stop ermee!"

Sinds maandag 20 december geldt op het viaduct Gentbrugge voor vrachtwagens een snelheidsverlaging van 90 kilometer per uur naar 70 kilometer per uur. Deze snelheidsverlaging is bij een aantal vrachtwagenchauffeurs in het verkeerde keelsgat geschoten. 

De snelheidsverlaging werd ingesteld omdat het vele zware verkeer dat 's nachts over het viaduct rijdt de omwonenden uit hun slaap zou houden. Met de snelheidsverlaging wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters de geluidsoverlast voor de buurtbewoners bij het viaduct nog meer terugdringen. De snelheidsverlaging heeft echter niet het gewenste resultaat, sterker nog de overlast is alleen maar toegenomen.

Vrachtwagenchauffeurs uitten hun onvrede over de snelheidsverlaging door 's nachts te claxonneren wanneer ze over het viaduct rijden. "Om 1 uur, om 2 uur, om 3 uur,... zeker tien keer zijn we wakker geblazen door claxonnerende truckers", zegt buurtbewoner Thierry Courtens (53) tegen HLN. “Dit protest moet ophouden.”

De oproep om te claxonneren op het viaduct van de E17 werd gedaan op Facebook door de Belgische TEUTO'76. De oproep werd massaal gedeeld.

Een journalist van HLN nam de proef op de som en bleef overnachten bij buurtbewoner Thierry. Zijn bevindingen leest u hier.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions