Clicky

 
Transport Online - Russische ambassadeur: bezoek Zelenski bewijst loze woorden VS

Russische ambassadeur: bezoek Zelenski bewijst loze woorden VS

Russische ambassadeur: bezoek Zelenski bewijst loze woorden VS
22-12-2022 10:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

MOSKOU - Het bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan Washington woensdag laat volgens de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, Anatoli Antonov, zien dat de "verzoenende verklaringen" van de Amerikaanse regering, waarin het stelt geen intentie te hebben om een confrontatie met Rusland aan te gaan, slechts "loze woorden" zijn.

Volgens Antonov blijkt uit de besprekingen in Washington dat zowel Zelenski, als de regering van de Amerikaanse president Joe Biden niet klaar is voor vrede. "De focus ligt op oorlog, op de dood van gewone soldaten en het verder afhankelijk maken van het Oekraïense regime aan Washington", zegt hij in een verklaring op Facebook.

"In wezen werd onder luid applaus en met sarcastische grijnzen aangekondigd dat de VS het nodig vinden om 'een oorlog bij volmacht' tegen ons land voort te zetten. Totdat ze ons volledig verslagen hebben", aldus Anatoli, die het bezoek van Zelenski omschreef als een "reis in Hollywood-stijl".

Ontmoeting

Zelenski vloog woensdag naar de VS voor een ontmoeting met Biden en om het Amerikaanse Congres toe te spreken. Het was de eerste keer dat hij Oekraïne verliet sinds de Russische invasie in februari. Biden bevestigde tijdens de ontmoeting een nieuw wapenpakket ter waarde van 1,85 miljard dollar (1,74 miljard euro), inclusief een Patriot-afweersysteem.

Het Kremlin zei woensdag al in een reactie dat er niets goeds zou komen uit het bliksembezoek en waarschuwde dat eventuele nieuwe wapenleveringen het conflict alleen maar zouden verergeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions