Clicky


FNV-leden stemmen eindbod touringcarwerkgevers weg

FNV-leden stemmen eindbod touringcarwerkgevers weg
21-12-2022 16:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV-leden in de touringcarsector hebben het definitieve bod van de werkgevers voor een nieuwe cao Besloten Busvervoer weggestemd.

Lutz Kressin, bestuurder FNV Toer: "De leden die tegen hebben gestemd, vinden het bod respectloos. Leden die voor hebben gestemd, zeggen dat onder protest te hebben gedaan."

Pijn in het hart

Ondanks de tegenstem van FNV-leden komt er wel een nieuwe cao, omdat leden van een andere vakbond wel voor het eindbod stemden. "Met als gevolg dat touringcarchauffeurs met pijn in het hart de sector verlaten. Die lege plekken worden niet opgevuld, omdat de arbeidsvoorwaarden niet aantrekkelijk genoeg zijn voor nieuwkomers", aldus Kressin.

Actievoeren

FNV-leden blijven actievoeren voor een betere cao. Kressin: "De komende tijd gaan we nadenken hoe we de werkgevers onder druk kunnen blijven zetten. Gelukkig zijn er in de sector individuele bedrijven die betere voorwaarden bieden dan de cao. We gaan kijken of we daar een lijst van kunnen maken, zodat het duidelijk is bij welk bedrijf je moet zijn voor goede arbeidsvoorwaarden."

3.000 werknemers

Bij de verschillende touringcarbedrijven werken in totaal zo’n 3.000 werknemers.