Clicky

 
Transport Online - Girteka bestelt maximaal 600 elektrische Scania's voor de komende vier jaar

Girteka bestelt maximaal 600 elektrische Scania's voor de komende vier jaar

Girteka bestelt maximaal 600 elektrische Scania's voor de komende vier jaar
21-12-2022 12:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VILNIUS - Scania en transportbedrijf Girteka kondigen een uitgebreid nieuw duurzaamheidspartnerschap aan, als onderdeel van de gedeelde inzet van de twee bedrijven om de uitstoot van de transportsector te verminderen. De ambitieuze overeenkomst beoogt de levering van maximaal 600 Scania batterij-elektrische voertuigen aan Girteka in de komende vier jaar. Tegelijkertijd gaan de bedrijven samenwerken aan het opzetten van laadinfrastructuur en het optimaliseren van laadoplossingen. Het doel is om de klimaatemissies van de klanten van Girteka te helpen verminderen tegen concurrerende kosten.

Naast de overeenkomst over elektrische voertuigen, zal de opschaling van duurzaam transport worden gerealiseerd door de inzet van voertuigen met Scania's nieuwe Super-aandrijflijn, die acht procent brandstofbesparing oplevert in vergelijking met de vorige generatie.

"We zijn verheugd om samen te werken met Girteka, die ons doel deelt om het transportsysteem duurzamer te maken", zegt Stefano Fedel, Executive Vice President, Head of Sales en Marketing bij Scania.

“Als onderdeel van ons doel om de komende jaren een aanzienlijk aandeel elektrische vrachtwagens in onze verkoop te bereiken, is het van cruciaal belang om samen te werken met de belangrijkste belanghebbenden in het Europese transportecosysteem. Het is ook opwindend om de kans te krijgen om samen te werken aan andere aspecten, waaronder duurzaamheid van mensen”, voegt hij eraan toe.

“De samenwerking met Scania is een volgende stap om een ​​top tien logistiek bedrijf in Europa te worden. Met als doel het wegvervoer in een duurzame richting te bewegen, hebben we ons aangesloten bij Scania om onze ervaringen te delen en samen te werken aan de ontwikkeling van het toekomstige transportsysteem in Europa. We zullen dit doen door een diversificatie van het wegtransport, waarbij we zowel zuinige oplossingen als elektrische vrachtwagens inzetten, om betaalbare logistieke diensten te leveren, gebaseerd op duurzame oplossingen”, zegt Mindaugas Pasilauskas, CEO van ClassTrucks, een dochterbedrijf van Girteka.

"Duurzaamheid betekent ook veiligheid en gemak voor de chauffeurs, dus ik ben blij dat we samen met Scania kunnen bijdragen aan de algehele groei van de veiligheid op de Europese wegen, met wederzijdse voordelen voor onze klanten, werknemers en gemeenschappen", voegt Pasilauskas toe.

Foto's

  • Jeda-Fence
  • Jeda-Fence
  • DJMiddelkoop
  • Nic. van der Spek


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions