Clicky

 
Transport Online - Kremlin: Zelenski's bezoek aan Washington verandert niets

Kremlin: Zelenski's bezoek aan Washington verandert niets

Kremlin: Zelenski's bezoek aan Washington verandert niets
21-12-2022 11:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Rusland verwacht niet dat er iets goeds zal komen uit het bliksembezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan Washington. Integendeel, het Kremlin zegt dat eventuele nieuwe wapenleveringen het conflict alleen maar verergeren.

Zelenski vliegt woensdag naar de Verenigde Staten om president Joe Biden te ontmoeten en om het Amerikaanse Congres toe te spreken. Het is de eerste keer sinds de Russische invasie van februari dat Zelenski Oekraïne verlaat. Hij hoopt de betrekkingen te versterken met de Amerikanen, van wie militaire steun cruciaal is in de strijd tegen de Russen. Biden zal tijdens het bezoek een nieuw wapenpakket aankondigen ter waarde van 2 miljard dollar.

In de ogen van het Kremlin zijn het niet de Russische aanvallen, maar is het de westerse wapensteun aan Oekraïne die het conflict doet escaleren. Eventuele vredesonderhandelingen komen volgens Moskou dan ook zeker niet dichterbij door de reis van Zelenski. "Dit belooft niet veel goeds voor Oekraïne," aldus woordvoerder Dmitri Peskov.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions