Clicky

 
Transport Online - Zwitserse Bertschi maakt multimodale terminal in North Sea Port tweemaal groter en doet spoorvervoer groeien

Zwitserse Bertschi maakt multimodale terminal in North Sea Port tweemaal groter en doet spoorvervoer groeien

Zwitserse Bertschi maakt multimodale terminal in North Sea Port tweemaal groter en doet spoorvervoer groeien
21-12-2022 11:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TERNEUZEN - Bertschi Group heeft zijn terminal in Terneuzen in oppervlakte zo goed als verdubbeld. Dat is nodig om de stijgende vraag naar spoorvervoer voor het transport van chemische producten van en naar North Sea Port het hoofd te bieden.

In het vervoer van chemische producten - over de weg, het water of het spoor - is Bertschi een eersterangs speler in Europa. De trein is voor Bertschi de belangrijkste transportmodus, met een aandeel van 75 procent (tegenover 15 procent voor het binnenschip en 10 procent voor de truck).

Meer plaats en langere treinen

De Zwitserse groep beschikt sinds 2008 over een spoorterminal in Terneuzen. Die is gelegen in het ValuePark, het 65 hectare grote platform voor logistiek, opslag en andere diensten aan de Braakmanhaven.

De totale oppervlakte van die terminal is opgetrokken van 12.000 naar 22.000 m², wat bijkomende ruimte voor de opslag van containers oplevert. Die is welkom omdat de vraag van klanten voor tussentijdse opslag en vervoer van containers fors toeneemt.

Tevens zijn de sporen met 225 meter verlengd, zodat langere treinen op de terminal kunnen komen laden. Bovendien kan de locomotief via een nieuwe wissel nu makkelijk weer naar de kop van de trein rijden, zodat de trein bij vertrek niet eerst moet keren. Dat spaart dan weer tijd uit.

Fors minder uitstoot

Bedrijven kunnen dankzij dit alles meer lading op het spoor zetten. Dat vertaalt zich in een CO2-uitstoot die 70 procent lager ligt dan bij wegtransport. Bertschi doet daar nog wat extra bovenop: alle voertuigen en behandelingstuigen op zijn terminal draaien voortaan op biobrandstof. Zo stoten ze 90 procent minder uit en worden op jaarbasis honderden tonnen CO2 uit de lucht gehouden. Vijfmaal per week komt een trein bij Bertschi tankcontainers ophalen voor verdeling over heel Europa.

North Sea Port wil als multimodale haven ook het spoorvervoer verder ontwikkelen. De uitbreiding bij Bertschi past in dat plaatje.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden