Clicky


Nieuwe DAF XG 480 FT voor Hagen Beton

Nieuwe DAF XG 480 FT voor Hagen Beton
21-12-2022 11:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WEESP - De bouw staat momenteel voor een enorme uitdaging om duurzaamheidsdoelen te halen. Iedere ondernemer in deze sector investeert in oplossingen die minder uitstoot van CO2 en stikstof opleveren. Hagen Beton BV in Weesp heeft daarom gekozen voor een nieuwe DAF XG 480 FT. Het lage brandstofverbruik past in het streven naar duurzaamheid. De nieuwe aanwinst is onlangs afgeleverd door TB Truck en Trailerservice Utrecht.

“De DAF XG is een van de zuinigste trucks die op dit moment op de markt is”, aldus Robert Hagen, directeur van Hagen Groep BV, waartoe de betoncentrale van Hagen Beton BV behoort. "De lage verbruikscijfers zorgen voor een lagere CO2-belasting. Dat weegt mee in onze berekeningen voor nieuwe projecten en is erg belangrijk want opdrachtgevers selecteren bouw- en transportondernemingen op basis van hun duurzaamheidsprestatie. Helemaal nu de uitstoot van stikstof en CO2 onder een vergrootglas ligt.”

Goud in certificering CSC

De betoncentrale van Hagen Beton BV behoort tot de koplopers van Nederland op het gebied van duurzaamheid. Enkele weken geleden is dat nog eens bevestigd. Het bedrijf scoorde goud in de voor de sector belangrijke certificering van CSC (Concrete Sustainability Council). “Het bewijst dat we in onze bedrijfsvoering en met onze betonproducten tot de top behoren”, vertelt Hagen.

De XG 480 FT is de eerste DAF in een wagenpark van 45 voertuigen. Hagen: “Tot 2000 hebben we eerder met DAF gereden en dat beviel ons prima. Nu keert het merk dus terug in de vloot. Natuurlijk speelt het lage verbruik een grote rol bij de keuze, maar ook betrouwbaarheid, goede onderdelenvoorziening, snelle service en het feit dat het een Nederlands product is. De nieuwe XG is ook mooi en voorzien van een zeer ruime cabine. De chauffeur die ermee rijdt is er zeer enthousiast over en dat is ook belangrijk”.

Bulktransport van cement en betonmixer

De nieuwe DAF XG 480 FT staat onder meer voor bulkwagens waarmee cement uit Duitsland wordt gehaald. Ook trekt hij betonmixers of trailers voor andere goederen. Circa 140.000 km per jaar zal de XG afleggen.

Beton vormt de hoofdmoot bij de Hagen Groep BV. De afgelopen twintig jaar is daarin veel geïnvesteerd door het bedrijf dat nu 55 medewerkers telt. Betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn kernwaarden, naast de eerdergenoemde duurzaamheid. Door deze factoren heeft het bedrijf de afgelopen jaren kunnen bijdragen aan grote werken in en rond Amsterdam, zoals de bouw van het Sluishuis, de aanleg van de railverbinding Uithoornlijn en de vervangingen van kademuren in de binnenstad van Amsterdam. Het fundament voor het Amsterdamse familiebedrijf is al 124 jaar geleden gelegd.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions