Clicky

 
Transport Online - Elon Musk zegt af te treden als topman Twitter zodra er een opvolger is

Elon Musk zegt af te treden als topman Twitter zodra er een opvolger is

Elon Musk zegt af te treden als topman Twitter zodra er een opvolger is
21-12-2022 09:09 | Buitenland | auteur ANP

SAN FRANCISCO - Elon Musk zegt af te treden als topman van Twitter als hij een opvolger heeft gevonden. "Ik neem ontslag als CEO zodra ik iemand vind die zo dom is om de baan aan te nemen. Daarna zal ik alleen de software- en serversteams leiden", twittert hij.

De Amerikaanse nieuwszender CNBC meldde dinsdag op basis van bronnen rond het bedrijf al dat Musk actief op zoek is naar een nieuwe CEO voor de berichtendienst. Musk vroeg Twitter-gebruikers in een peiling onlangs of hij moest vertrekken als topman bij Twitter, dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid van de mensen die de peiling invulde gaf aan dat de miljardair moest aftreden.

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het socialemediabedrijf. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders zich voorlopig terugtrekken. Ook besloot hij links naar concurrerende diensten te verbieden op Twitter, om amper een dag later op die beslissing terug te komen. Concurrent Mastodon, dat voor de overname van Twitter door Musk zo'n 400.000 actieve gebruikers had, is naar 2,5 miljoen gebruikers gegroeid.

Kritische beleggers in autofabrikant Tesla riepen Musk al op om op te stappen als hoogste bestuurder van Twitter, omdat dit laatste bedrijf te veel van zijn aandacht opslokt. Musk is ook topman van de producent van elektrische auto's, waardoor aandeelhouders van Tesla steeds bezorgder werden over de tijd en energie die Twitter van hem vergt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions