Clicky

 
Transport Online - A12 bij Zoetermeer dicht tussen kerst en oud en nieuw

A12 bij Zoetermeer dicht tussen kerst en oud en nieuw

A12 bij Zoetermeer dicht tussen kerst en oud en nieuw
20-12-2022 16:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZOETERMEER - De A12 bij Zoetermeer is tussen kerst en oudejaarsdag een paar dagen dicht, meldt de gemeente Zoetermeer. Het deel van de Nelson Mandelabrug dat over de A12 loopt wordt dan vervangen door een tijdelijk brugdeel. De werkzaamheden zijn via een livestream te volgen op de website van de gemeente.

De snelweg wordt van dinsdagavond 27 december tot zaterdagochtend 31 december in de richting van Den Haag naar Utrecht afgesloten tussen het Prins Clausplein en afrit Zoetermeer/N470. In de richting van Utrecht en Gouda naar Den haag gaat de weg dicht tussen Zoetermeer/N470 en Zoetermeer-Centrum.

Het verkeer vanuit Den Haag wordt omgeleid via Leiden of Rotterdam. Verkeer vanuit Gouda en Utrecht wordt omgeleid via Leiden of vanaf kooppunt Gouwe via Rotterdam.

De gemeente Zoetermeer meldde eerder al dat de A12 vanaf maandagavond 19 december tot en met donderdag 22 december in de avonduren en nacht in beide richtingen deels dicht is vanwege werkzaamheden aan de brug.

Begin december sloot Zoetermeer de brug over de A12 op stel en sprong omdat er mogelijk sprake was van instortingsgevaar. Aanleiding waren twee onderzoeken naar scheuren in de constructie. De Nelson Mandelabrug is een belangrijke verbinding voor de stad Zoetermeer en de enige manier om onder meer op station Zoetermeer te komen. Behalve de A12 gaan ook een spoortraject en de RandstadRail onder de brug door.

15 januari zou de brug weer gebruikt moeten kunnen worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions