Clicky

 
Transport Online - China hanteert nieuwe definitie coronadoden

China hanteert nieuwe definitie coronadoden

China hanteert nieuwe definitie coronadoden
20-12-2022 12:31 | Coronavirus | auteur ANP

BEIJING - China hanteert een nieuwe, strengere definitie wat coronadoden betreft, bevestigen gezondheidsfunctionarissen. Wereldwijd zijn steeds meer twijfels over de officiële Chinese data nu crematoria in het land overuren draaien vanwege de vele sterfgevallen.

In de officiële cijfers worden nu alleen nog personen opgenomen die positief waren getest op het coronavirus én stierven door ademhalingsproblemen als gevolg van de infectie. Voorheen werden alle mensen meegeteld die op het moment van overlijden bewezen besmet waren met het virus.

Toparts Wang Guiqiang zei tijdens een persbriefing in Beijing dat de wijziging te maken heeft met de milde omikronvariant, nu dominant in China. Besmette personen zouden vooral sterven door onderliggende gezondheidsproblemen en niet door ademhalingsproblemen als gevolg van een besmetting.

Definitie in stilte aangepast

De Chinese nieuwssite Caixin schreef eerder dat Beijing de definitie eerder deze maand in stilte had aangepast. De regering is deze maand ook begonnen met de ontmanteling van het zerocovidbeleid. De versoepelingen in het strenge coronabeleid volgden na zeldzame protesten in meerdere grote steden. Mensen worden nu veel minder getest dan een maand geleden.

Het aantal besmettingen in China loopt op, maar volgens officiële cijfers zijn deze maand niet meer dan tien personen aan covid-19 overleden. Steeds meer media en Chinezen op sociale media zeggen dat crematoria en uitvaartcentra, met name in de hoofdstad, overweldigd zijn door de vele sterfgevallen die momenteel plaatsvinden. Het is niet duidelijk of al die doden het gevolg zijn van coronabesmettingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions