Clicky


Jan Leen Mijnders, oprichter van J.L. Mijnders Transport, overleden

Jan Leen Mijnders, oprichter van J.L. Mijnders Transport, overleden
20-12-2022 11:48 | Overig | auteur Redactie

MELISSANT - Donderdagavond 15 december is Jan Leen Mijnders op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Melissant overleden. Jan Leen Mijnders was in 1979 de oprichter van J.L. Mijnders Transport BV.

De heer Mijnders zat sinds 2015 in een lang revalidatieproces na een ernstig ongeval met een grasmaaier. Hij woonde nog lange tijd thuis maar na een kort verblijf in verpleeghuis Nieuw Rijsenburg is de heer Mijnders daar dinsdagavond 15 december vredig ingeslapen met zijn familie om zich heen.

In 1957 voegde Jan Leen zich bij zijn vader en broer C.B. Mijnders & Zn. In de jaren '60 - '70 reden ze veel landbouwproducten van Goeree Overflakkee naar Rotterdam. Toen in 1972 de eerste Volvo-truck werd gekocht, begon het werk naar het buitenland. In de loop der jaren werden er steeds meer vrachtwagens gekocht.

In 1979 scheidden de wegen van de broers. Jan Leen startte zijn eigen bedrijf met tien vrachtwagens. Zijn gedrevenheid, passie en aanstekelijk enthousiasme leidden tot succes. Jan Leen, koesterde duurzame relaties. Met veel klanten en leveranciers heeft hij altijd een goed contact gehad.

Inmiddels was Jan Leen ook begonnen met het ontwikkelen van golfbaan Catharinenburg, wat resulteerde in een prachtige 18 holes en par 3 golfbaan.

Jan Leen ging het vanaf 2000 op 59-jarige leeftijd wat rustiger aan doen. Samen met zijn partner Nellie ging hij genieten van het leven, golfen, fietsen. En genieten van vakantie met vrienden. In het jaar 2000 nam de derde generatie Mijnders het roer over.

Mijnders Transport heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround vervoerder, gespecialiseerd in het vervoeren van tankcontainers.
Jan leen was een bijzonder mens, immens trots op het bedrijf en medewerkers van J.L. Mijnders Transport en medewerkers Golfbaan Catharinaburg.

De heer Mijnders wordt in besloten kring begraven.