Clicky


GEODIS kondigt plannen aan om trans-o-flex over te nemen

GEODIS kondigt plannen aan om trans-o-flex over te nemen
20-12-2022 11:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GEODIS heeft een overeenkomst getekend voor de overname van trans-o-flex, een toonaangevend bedrijf in de premium express-sector in Duitsland, gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd transport van farmaceutische producten en in tijdgebonden levering van producten voor cosmetica en hightech-industrieën. Sinds 2016 is het bedrijf eigendom van de families Schoeller en Amberger die hebben geïnvesteerd om het op te schalen tot een toonaangevende gespecialiseerde distributiespeler.

Marie-Christine Lombard, Chief Executive Officer van GEODIS, zei: “De overname van trans-o-flex is een belangrijke stap voorwaarts waardoor we onze voetafdruk in Duitsland kunnen vergroten. Het is consistent met onze ambitie om onze wereldwijde end-to-end logistieke oplossingen te versterken om de groei en geografische ontwikkeling van onze klanten te ondersteunen. Deze acquisitie zal GEODIS positioneren als een toonaangevende speler op de markt voor gezondheidszorg en zal onze leveringsmogelijkheden in Duitsland, een land in het hart van de wereldhandel, aanzienlijk verbeteren. We zijn onder de indruk van de expertise en de inzet voor de hoogste servicekwaliteit van het managementteam van trans-o-flex. We verwelkomen het trans-o-flex-team bij GEODIS en samen geloven we dat we onze klanten aan beide kanten verder kunnen ondersteunen door onze respectieve en complementaire krachten in Duitsland, Europa en wereldwijd te combineren.

trans-o-flex, opgericht in 1971, exploiteert het grootste temperatuurgecontroleerde distributienetwerk van Duitsland, gespecialiseerd in de gezondheidszorg, en behandelt zowel pakketten als pallets. Trans-o-flex heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en heeft onlangs zijn activiteiten in Oostenrijk uitgebreid, wat kansen biedt voor verdere ontwikkelingen. Trans-o-flex heeft ongeveer 2.000 mensen in dienst, verdeeld over 77 hubs en lokale agentschappen, waardoor het bedrijf in heel Duitsland Express-logistieke oplossingen kan aanbieden.

Christoph Schoeller en Peter Amberger, vertegenwoordigers van de aandeelhouders, zeiden: “Sinds we trans-o-flex in 2016 hebben overgenomen, heeft het bedrijf zijn leidende positie op het gebied van temperatuurbeheersing in de gezondheidszorg en premium Express-bezorging verder gevestigd via zijn algemeen erkende kwaliteitsnetwerk en zijn hoge betrouwbaarheid. dienst in heel Duitsland en Oostenrijk. Dit is bereikt onder leiding van Wolfgang P. Albeck, de CEO van trans-o-flex, die een deskundig team van mensen om zich heen heeft opgebouwd met een unieke "can do"-houding en inzet voor de hoogste klanttevredenheid. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze diepste waardering uit te spreken voor Wolfgang Albeck en zijn team. We twijfelen er niet aan dat ze zich zullen blijven inzetten voor het leveren van de hoogste prestaties wanneer ze bij GEODIS komen.”

Christoph Schoeller voegt toe: “Ik ben blij deel uit te maken van de voortzetting van het succesverhaal van trans-oflex als vice-voorzitter van de raad van toezicht. Samen met GEODIS gaan we het trans-o-flex model internationaal opschalen en zo de voordelen voor onze klanten verder vergroten.”

De afronding van deze deal zal van kracht worden na afronding van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen.