Clicky


De scooter: de toekomst van mobiliteit in Nederland?

De scooter: de toekomst van mobiliteit in Nederland?
20-12-2022 09:54 | Binnenland | auteur Gesponsorde content

In Nederland krijgt menig tiener op zijn of haar zestiende verjaardag de kans om een scooterrijbewijs te halen. En er wordt dankbaar gebruik gemaakt van die mogelijkheid: want wie kent er nu niet iemand van rond die leeftijd die rondscheurt op een Vespa of een Piaggio? Er zijn ontzettend veel plekken waar je zo’n scooter kan aanschaffen. Om maar een voorbeeld te noemen, je kan bij Scootercentrum terecht voor een scooter die precies bij je past. Want je kan wel beslissen om een scooter te nemen, er eentje uitkiezen is zo makkelijk nog niet, met al die verschillende modellen en merken.

De scooter heeft dus zijn rechtvaardige plaats ingenomen in de opties die er in Nederland zijn wat betreft mobiliteit. Wandelen, fietsen, autorijden, met het OV gaan: daar moet de scooter mee concurreren. Echter, nu tegenwoordig de nadruk steeds meer gelegd wordt op duurzaamheid, en de energie- en benzineprijzen de pan uit aan het rijzen zijn, lijkt het erop dat de scooter in meer of mindere mate toekomstbestendiger is dan zijn “concurrenten”.

Met een scooter ben je wendbaar en goedkoop uit!

Om te beginnen: met een scooter ben je extreem wendbaar. Dat wil zeggen: je bent nauwelijks aan beperkingen gebonden anders dan het feit dat een scooter geen enorme afstanden kan overbruggen. Daar is die in elk geval niet voor gemaakt. Maar of je nu in de stad of in een dorp woont: een scooter brengt je op een eenvoudige en snelle manier naar je eindbestemming toe. Hoe kan dat dan? Hoe verhoudt een scooter zich tot alternatieve methoden van vervoer?

Nou, het zal je niet verbazen dat de scooter in ieder geval sneller is dan fietsen of wandelen. Je studentenfietsje of de benenwagen kan echt niet controleren met een scooter als het gaat om snelheid. Wat is dan het voordeel ten opzichte van een auto of het OV? Dat is dus die wendbaarheid!

Met het OV moet je wachten, overstappen: niet handig! En met de auto: daar heb je veel meer last van stoplichten en files dan bij het gebruik van een scooter het geval is. Daarnaast: een scooter is meestal veel zuiniger dan een auto. Dus hij is ook nog eens voordeliger!

Elektrische scooters

Naast alle voornoemde voordelen van een scooter ten opzichte van zijn concurrenten als het gaat om mobiliteit, is er nog een reden waarom de scooter een handig en toekomstbestendig vervoermiddel is: er is tegenwoordig een elektrische variant beschikbaar! Een elektrische motorscooter van Scootercentrum bijvoorbeeld, brengt je overal waar je wil zijn en is nóg goedkoper dan de gangbare benzinemodellen. Wat zijn nou de pre's van elektrisch rijden naast dat het natuurlijk erg goedkoop is?

Je levert uiteraard je steentje bij aan het schoonhouden van het milieu! Met een elektrische scooter lever je veel minder overlast: zowel qua geluid als qua uitstoot en daarmee zorg je ervoor dat de mensen en de omgeving om je heen leefbaarder wordt. Waar wacht je dus nog op? Een elektrische scooter heeft alleen maar voordelen!


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op