Clicky

 
Transport Online - Investeringen groeiden met 4,5 procent in oktober

Investeringen groeiden met 4,5 procent in oktober

Investeringen groeiden met 4,5 procent in oktober
20-12-2022 09:40 | Cijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - In oktober 2022 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,5 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat meer is geïnvesteerd in gebouwen en personenauto’s. In infrastructuur is minder geïnvesteerd.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Oktober 2022 had hetzelfde aantal werkdagen als oktober 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in december minder ongunstig dan in oktober.

Omstandigheden investeringen in december minder ongunstig

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in december minder ongunstig dan in oktober volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export goederen groter was en de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen kleiner. Ook was het consumentenvertrouwen minder negatief.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions