Clicky


The Specials-zanger Terry Hall (63) overleden

The Specials-zanger Terry Hall (63) overleden
20-12-2022 00:37 | Showbizz | auteur ANP

LONDEN - Terry Hall, de zanger van de Britse skagroep The Specials, is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. The Specials kregen groot succes met hits als Ghost Town en A Message To You Rudy.

"Het is met grote droefheid dat we het overlijden aankondigen, na een korte ziekte, van Terry, onze mooie vriend, broer en een van de meest briljante zangers, songwriters en tekstschrijvers die dit land ooit heeft voortgebracht", aldus de band, die Hall omschrijft als "een geweldige man en vader" en "een hele oprechte ziel".

The Specials werden in 1977 opgericht. Hun debuutsingle Gangers (1979) werd bij het grote publiek direct goed ontvangen en stond op plek 6 in de Britse hitlijsten. Hun grootste succes kwam echter in 1981 met de nummer 1-hit Ghost Town. Het nummer ging over stedelijk verval, werkloosheid en jongeren zonder rechten. Het nummer kreeg veel aandacht tijdens de vele rellen rondom racisme die dat jaar tussen jonge zwarte mensen en de politie in het Verenigd Koninkrijk uitbraken.

In 1980 bracht de band het nummer A Message To You Rudy uit. In Nederland was het nummer redelijk populair, maar in het Verenigd Koninkrijk werd het een daverend succes. De cover van de band, officieel van de Jamaicaanse Robert Thompson, werd geproduceerd door Elvis Costello.

Hall was getrouwd met Lindy Heymann, met wie hij een zoon kreeg. Uit een eerder huwelijk kreeg Hall ook twee zoons.