Clicky

 
Transport Online - ANWB verwacht donderdag vroege avondspits vanwege kerstvakantie

ANWB verwacht donderdag vroege avondspits vanwege kerstvakantie

ANWB verwacht donderdag vroege avondspits vanwege kerstvakantie
19-12-2022 17:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ANWB verwacht donderdag een drukke avondspits omdat voor veel Nederlanders dan de kerstvakantie begint. Op buitenlandse wegen wordt het vanaf zaterdag druk richting wintersportgebieden, meldt de ANWB maandag.

Het verkeer krijgt donderdag op de A2 en de A27 vanaf Utrecht richting het zuiden van het land te maken met vertraging. Ook op de A1 tussen Amersfoort en Hengelo, de A12 vanaf Utrecht richting Duitsland en rond Arnhem en Nijmegen worden er files verwacht.

In Duitsland zullen op zaterdag de wegen richting de Alpen vanaf Frankfurt, Karlsruhe en München vol staan met automobilisten. Ook in Oostenrijk is het dringen op de weg. Op de B179 tussen Füssen en Nassereith, de A10 tussen Salzburg en Bischofshofen en de A12 tussen Kufstein en Innsbruck moeten wintersporters rekening houden met files.

In Frankrijk wordt het op vrijdag 23 december enorm druk op de weg. Vooral op wegen ten zuiden van Lyon moeten weggebruikers rekening houden met flinke vertragingen.

Wie op oudejaarsdag terug naar huis wil of richting een skioord wil rijden moet beschikken over een flinke portie geduld. Op de laatste dag van het jaar wordt er namelijk flink gereisd op de weg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions