Clicky

 
Transport Online - DHL Parcel start met bouw klimaatneutrale CityHub in Emmen

DHL Parcel start met bouw klimaatneutrale CityHub in Emmen

DHL Parcel start met bouw klimaatneutrale CityHub in Emmen
19-12-2022 09:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - Met het slaan van een groene paal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL CityHub die als uitvalsbasis gaat dienen voor duurzame bezorging van pakketten in Emmen en omstreken. Het is de twaalfde van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen.

De lokale CityHub wordt gebouwd aan de Nijbracht 88 op industriegebied Bargermeer in Emmen. Dat is nabij de rondweg N391 met een snelle ontsluiting naar de stad. De ingebruikname staat gepland voor het derde kwartaal 2023 en vervangt dan de huidige locatie van waaruit gewerkt wordt. Alle medewerkers verhuizen mee.

Vanuit de nieuwe CityHub zullen ruim 100 medewerkers dagelijks 9.000 pakketten gaan bezorgen bij huishoudens, winkels en bedrijven die gelegen zijn in Emmen, Coevorden, Klazienaveen, Schoonebeek, Odoorn en Valthermond. Dat gebeurt met elektrische bestelauto’s.

Duurzame last mile

De 27 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. Alle CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden.

Alle nieuwbouw, ook deze CityHub in Emmen, vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.

27 nieuwe CityHubs

Inmiddels zijn er al zes CityHubs officieel geopend: in Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen, Breda, Nijmegen en Tilburg. De komende weken openen er nog vijf klimaatneutrale CityHubs; in Roermond, Leeuwarden, Groningen, Amsterdam-West en Aalsmeer. De overige zestien waaronder CityHub Emmen volgen later in 2023 en 2024. In de zomer van 2023 zal de hele last mile van DHL Parcel in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel.

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden